Uitleg jeugdlessen (jeugdplan)

We werken volgens het kidstennisconcept dat is uitgewerkt door de Tennis Vlaanderen (TV). Dit wil zeggen dat elk jeugdlid dat deelneemt aan de lessen, deze lessen krijgt op zijn/haar niveau in groepjes van max. 4 kinderen. Het systeem werkt met kleuren. Hieronder vind je een overzicht van de kleuren. Het is de bedoeling dat je bij de inschrijving aanduidt wanneer je graag les wil volgen. Gelieve verschillende mogelijkheden aan te geven.

› Het volgen van doordeweekse lessen voor de jeugd die spelen in de kleuren oranje, groen, en maxi kunnen elke dag van 16u - 19u (behalve op vrijdag).

› Voor de kleuren wit, blauw & rood (4 t/m 7 jaar) zijn de lessen op woensdag van 13u - 14u. 

Op zaterdag is er ook les voor de kleuren oranje, groen en maxi. Deze les duurt 1.5u opgedeeld als 45min techniek & 45min spel -en wedstrijdvormen. Op zaterdag zijn het enkel buitenlessen, de lessen zullen dus enkel doorgaan als het weer en de terreinen dit toelaten. De prijs van deze lessen bedraagt €10 en is ter plaatse cash te betalen.


De tennislessen starten de week van 19 april en eindigen zaterdag 26 juni 2021.
De lessenreeks bestaat uit 10 lessen. De prijs voor het jeugdplan bedraagt € 75,-. 


› SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE ZOMERLESSEN VAN 2021

De lessen gaan vooral door op zaterdag. Wie les wil volgen en verhinderd is op zaterdag op de aangegeven uren heeft de mogelijkheid om in de week tussen 16.00u en 18.00u te spelen. Het volgen van doordeweekse lessen kan alleen voor de jeugd die speelt in de kleuren oranje, geel, groen, en gevorderden (niet voor de kleuren wit, blauw en rood)! Gelieve aan te duiden welke uren je beschikbaar bent.

Kleur? Leeftijd? Wanneer? Wat doen we?
Wit 3 t/m 5 jaar Coördinatieoefeningen als aanloop naar tennis.
Blauw 5 t/m 7 jaar We leren de forehand, backhand en volley. We spelen op een klein terrein met een zachte bal.
Rood 7 t/m 9 jaar Aangeleerde vaardigheden verfijnen. Op een iets groter terrein met aangepaste bal.
Oranje 9 t/m 10 jaar Technieken afwerken + leren van opslag. Midi- terrein met softbal.
Groen 10 t/m 12 jaar We spelen op een 21meter terrein met een overgangsbal.
Maxi vanaf 12 jaar We spelen op een volledig terrein met een overgangs- en /of harde bal.
Wedstrijdtraining / gevorderden Indien je wedstrijden/tornooien speelt Training op enkelspel, dubbelspel, tactiek en techniek.

Informatie over de lessen

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op te met één van de medewerkers van Tennisfun. Hierbij de telefoonnummers:

- Kristof Costermans, te bereiken via telefoonnummer (+32) 0486 24 09 56


ETC Essen